Mathis.jpg

Mathis
VAN CLEYNENBREUGEL

Ténor

Mathis Van Cleynenbreugel studeerde musicologie aan de Katholieke Universiteit Leuven en genoot een opleiding klassieke zang aan het Koninklijk Conservatorium te Antwerpen (AP Hogeschool). Als freelancezanger was Mathis de afgelopen seizoenen werkzaam in opdracht van het Vlaams Radiokoor, het koor van de Munt, Opera Ballet Vlaanderen en de Nederlandse Reisopera. Daarnaast is hij actief als ensemblezanger in diverse samenstellingen en regelmatig als solist te horen in het oratoriumrepertoire – o.a.  van Schütz / Monteverdi / Händel / Mozart / Mendelssohn / Fauré / Ramirez. Veelgevraagd is hij in het Bachrepertoire, onder meer met de Bachacademie Alden-Biesen. 


Concertant vertolkte hij Ruiz in Verdi’s Il Trovatore en Il Remendado in Bizets Carmen met het Vlaams Symfonisch Orkest. (Semi-)geënsceneerde engagementen behelzen Purcells Dido & Aeneas (NL), Händels Acis & Galathea (D), ‘UB-29’ – een duikbootopera, ‘PUSH’ – een community-project van De Munt. Ook bij het ‘Midsummer Mozartiade Festival’ te Brussel verleende Mathis meermaals zijn medewerking bij integrale operaproducties als stand-in-cover en ensemblezanger. In het kader van studentenvertoningen bracht hij volledige rollen ten berde zoals Tamino (Die Zauberflöte, Mozart), Male Chorus (the Rape of Lucretia, Britten) en Knusperhexe (Hänsel und Gretel, Humperdinck).


Als zanger en als onderzoeker koestert Mathis een diepe interesse voor het liedrepertoire in zijn meest diverse verschijningsvormen. Tijdens zijn opleiding Musicologie bestudeerde hij de balladetraditie binnen het genre. Aan het Conservatorium experimenteerde hij met alternatieve begeleidingen en instrumentatiekeuzes. Hij volgt actief en passief lezingen en masterclasses door liedspecialisten. Recent nam hij deel aan een cursus historische uitvoeringspraktijk van het 19de-eeuwse lied met tenor Jan Kobow en fortepianist Arthur Schoonderwoerd. Met het ensemble Zefiro Torna neemt hij deel aan de creatie van PAST >|ORALE, een conceptuele voorstelling waarin werk van Beethoven (o.a. de liedcyclus An die Ferne Geliebte) wordt gedeconstrueerd en  gehercontextualiseerd.

Phénix Art Logo.jpg
Eiffage BG.jpg
4M Group Logo.JPG

NOS PARTENAIRES

  • Facebook
  • Youtube